En och en halv timmes promenad i snö...

Tja eftersom ja gnällde förut om att ja blev väkt så tidigt av gubben tänkte ja ta å myspysa i soffan med film å täcke. Men eftersom badboll är som en tornado inne på förmidagarna tänkte ja att han skulle få en riktigt lång promenad. Så koppla hunden, tar på mig en massa kläder å öppnar dörren. Å jisses det snöar. Hoppas nu att det ökar så det blir masser med snö.

Så först börjar vi med att gå åt fel håll. Å kliver upp på ringleden. Möter lite folk men han bryr sig inte så mycket om det. På andra sidan gatan går det en liten svart terrier med ett blått täcke på sig. Stackarn gick inte fort å han haltade. Hoppas den blir bättre snart. Vi går runt på stan lite. Det va väldigt kul iallafall för badboll för han gick med näsan i backen stort sett hela tiden. Visst han blev ju nyfiken på den gula labben som gick på andra sidan å lyssna efter hundarna som skällde men han sa inget. Så duktig. Vi går till parken å kollar men de va inget roligt där. Står å läser på en skylt om nått konserthus som ska byggas, vi har ju redan ett ju. Badboll skiter i skylten å kollar in läget. Men han sitter kvar.

Efter ja har kollat klart på skylten går ja mot järnvägen, vet att det finns en "äng" där å det är inte så mycket folk. Där fick han springa lös å han kom varje gång ja ropa. Helt chokerad. Han hittar nått i backen som han släpar på en bit å sen står å tuggar på. Ropar på han å han kommer. Ja kollar va de e å ser att det är en påse med färs. Vänder på den med foten *ALDRIG ATT JA SKULLE TA I DET ÄKLET* å petar bort snön me skon å ser att det står "ÄLGFÄRS -08" Å den va går/grön. ÄKLIGT! Slebbig va den oxå.... *URK* Men men, ja säger hoppp å lek å han drar iväg igen, börja sniffa snö å låter som en gris, får värsta grävrycket å grymtar å håller på. Såg otroligt roligt ut. Sen drar han bort till äklet igen å ja vrålar NEJ han stannar å så kommer han. Sen brydde han sig inte mer om det. När ja gick där på ängen så såg ja att lucierna hade kafferep å träna på sånger. Dom ska ju uppträda i morgon på stan som vi ska kolla på. Kopplar nu min vita hund.

Går till förbi lekplatsen å där får han gå lös igen. Han springer upp å ner för kullen som han tycker är jättekul. Rätt som det är stannar han å kollar ut över kullen. Vänder på huvudet å kollar på mig å ja tänker att han har gjort så en gång förut å då kom det en människa. Ja ropar in han å då ser ja att det är en äldre dam som går stavgång. Å efter henne går det en gammal shelti. Ja ropar in honom å kopplar. Vi går nu ut från lekplatsen å då möter vi dom. Badboll är jättenyfiken men tyst å inte diräkt dragig. Ja pratar med tanten. Badboll sitter brevidå är fortfarande tyst. Sen säger ja att han ska kolla på mig å det gör han i en sec å sen säger ja att han får hälsa. Han fick värsta tokrycket å far runt i kopplet som en virvelvind. Sheltin va inte alls imponerad av honom. Sheltin hade inte ens ett halsband å ja såg inget koppel. Lite surt. sen får ja skäll av tanten för min hund är vild. Ja men han är ju bara 8 månader ju. Han blir 9 månader den 23, dagen före doppardagen. Sen knallar vi hemmåt. Badboll fryser så han fick ta en av husses tröjer å nu gosar han under bordet. Ska lägga upp en kort filmsnutt på han i tröja. Om ja kommer på hur man gör....


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0