Inte hunden som behöver lugnande utan jag...

Det är många som har smällar rädda vovvar å i dag är det ju en mardröm för många hundar å hundägare. Jag har själv suttit i den sitsen. Lexi va extremt rädd för smällare å andra nya ljud. I 2 å ett halvt år fick hon leva innan hon gav upp. Hon dog på op bordet den 21 november i år.

Nu har jag ju badboll. Han är 9 månader. Han har inte reagerat deräkt på smällarna. Ute strunta han i dom även om de va lite större smällare, tjutisar. Han sluta visseligen att sniffa på en fläck då vi va ca 15 meter från ett smatterband å kolla men sen va de bra. Nu smöller dom i intervaller å ja kommer få en hjärtingfarkt innan de nya året kommer. Varje gång de smäller får ja ont i bröstet å blir stel. Väntar på att de ska komma en hund i 200 km/h ylandes å skrikandes, men de kommer ingen hund inte än iallafall. Kollar då å då till honom där han ligger men inte ser han ut som att han hör dom eller vet om dom. Klappar på honom lite för att känna om han skakar men inget.

Nu börjar det närma sig 12 slaget så han har fått ett märgben som han jobbar med för fullt. Han ligger i buren å tuggar (buren är ÖPPEN). Gubben sitter ca 1,5 meter ifrån honom å spelar spel på datorn eller va de. Ja är i tv rummet å kollar på världens tråkigaste fil på kanal 5. Han slutar tugga då de smäller men återgår så fort de tystnar.

Är det nån mer i min sits?
Är det bara ja som kommer få hjärt stopp innan nyår?



Badboll bryr sig inte om smällarna, jo han moffa på en nu men annars skräpar han i dom, vi har mörklagt fönstren å tv:n är på, har jättehög volym, visseligen blir de ju inte så hög volym i sovrummet men de e ja som är rädd å inte badboll. När vi va ute smällde det i ett. Vi gick en lång runda då det va ljust å han skräpa i dom då oxå. Vi får inte plats me den bamse buren i tv rummet för den tar upp halva rummet (nästan) å då kommer vi snubbla över honom i stället... HAHAHAHA..... Nu har han hört en smällare som man skulle skälla ut så nu ligger han i buren å moffar... Ser så söt ut.... Å nu tuggar han benet igen.... När de blir större smällare sen ska gubben spela musik i sovrummet å tv:n på med högre volym. Än så länge är de bara tjutisar, mini poffar å smatterband....


Han är nog inte skotträdd iallafall

Vart ute på promenad med badboll. Inne va de tyst så ja trode inte att folk skjöt raketer nu när det är ljust. Men va fel ja hade. Dom sköt ju för fylla muggar ute å de va som tur va ganska långt borta. Vissa hördes knappt å andra hördes riktigt bra. Han reagera inte på en enda. Å blogg.se hade strul med inloggen i natt så ja får skriva nu va som hände. Jo grannarna sköt iväg två st jätte raketer å de va så de skaka i fönstren. Men han reagera INTE! Inga ljud, inget spring utan var bara där. Han låg på sin plats å filosorea om livets mening eller nått. Å va glad ja blev för att han inte reagerade, men ändå är ja rädd då de brakar lös i natt.



Skulle ner till apoteket å hämta ut hans medicin. Ja va ju där i måndas å då skulle de ha öppet till kl 16:00 men ja kom dit 15:40 å då hade de stängt hela vårdcentralen. Fan va piss ja blev...

Guillou Jan: Ingen mans land

Fakta om boken:

  • Mediatyp: Ljudbok / CD-skiva 
  • Författare: Jan Guillou
  • Uppläsare: Tomas Bolm
  • Förlag: Piratförlaget
  • Språk: Svenska
  • Omfång: 16 skivor
  • Kategori: Deckare & kriminalromaner

Information/Bakside text:

När det gamla Sovjetunionen faller sönder beslutar sig några av landets uppfinningsrika medborgare för att smuggla ut kärnvapen till den svarta marknaden. En illegal spridning av kärnvapen skulle innebära en världskatastrof och Sverige ställs inför hårda krav att stoppa hotet.
Carl Hamilton och hans närmaste medarbetare Åke Stålhandske ställs inför ett svårlösligt problem: hur luftlandsätter man en svensk trupp i trettio graders kyla över världens bäst bevakade gräns?

'Ingen mans land' är den sjätte delen i serien och utkom 1991.


Min recension:


Blir en recension så fort jag lyssnat klart. Håll till godo.

Betyg:

Marklund Liza: Livstid

Fakta om boken:

  • Mediatyp: Ljudbok / CD-skiva 
  • Författare: Marklund Liza
  • Uppläsare: Katarina Ewerlöf
  • Förlag: Piratförlaget
  • Språk: Svenska
  • Omfång: 13 skivor
  • Kategori: Deckare, thrillers, spänning och skräck

Information/Bakside text:

- Jag gjorde det inte, sa Annika. Det var inte jag.
- Vet du, sa kommissarie Q, det säger nästan alla.

Annika Bengtzon misstänks för mordbrand i sitt eget hus. När David Lindholm, Sveriges mest kända polis, hittas skjuten i sängen identifierar hon sig snabbt med hans unga hustru Julia. Julia hotas av livstids fängelse för mord, både på sin man och sin försvunna fyraårige son Alexander. Men Julia nekar. Det var inte hon. Det var en annan kvinna som sköt hennes man och kidnappade hennes son.

Medan tillvaron rasar samman omkring Annika gräver hon sig allt djupare ner i den mördade polisens våldsamma förflutna. Till slut återstår två grundläggande frågor. Om Julia ljuger: Var har hon gömt Alexander? Om hon talar sanning: Vem håller honom fången?


Min recension:


Annika har för många år sen följt med två kvinliga poliser en dag för hon skulle skriva ett reportage. Då hamnar hon mitt i ett mord å får se allt det hemska innan poliserna skickar ut henne. Nu Mördas en känd polis å alla tror att det är mannens fru. En av de kvinliga poliserna som hon följde med. Annika kontaktar den andra kvinnan som va med den kvällen å det visar sig att dom två kvinnorna är kompisar. Annika får upp ett spår som leder in henne på en mycket falig å äventyrligt reportage. Sonen till kvinnan som dom tror är mördaren blir kidnappad. Annika löser mordet å återfinner sonen.

Boken är spännande, man får följa hennes vardag med ner brända hus, skilsmässa å uppsägning på jobbet. Boken är väl skriven å inte lika svår att hänga med i.

Betyg:

Marklund Liza: Den röda vargen

Fakta om boken:

  • Mediatyp: Ljudbok / CD-skiva 
  • Författare: Marklund Liza
  • Uppläsare: Katarina Ewerlöf
  • Förlag: Piratförlaget
  • Språk: Svenska
  • Omfång: 11 skivor
  • Kategori: Deckare, thrillers, spänning och skräck

Information/Bakside text:

En svart vinternatt mördas en journalist i Luleå. Annika Bengtzon finner en koppling mellan mordet och ett attentat mot flygbasen F21 i slutet av sextiotalet. Hemligheterna är många och livsfarliga. Annika dras in i en spiral av våld och terrorism som leder ända upp i regeringskansliet. Mot chefredaktörens uttryckliga order vägrar hon att släppa historien. Hennes situation blir allt mer ohållbar, både hemma och på redaktionen. Ingen tror henne, hennes privatliv rämnar. För att överleva som människa, kvinna och journalist måste Annika utmana både det politiska och mediala etablissemanget, sin chef och sin moral. Till slut återstår bara en kamp. Den mot mördaren.

Den röda vargen är en fristående roman som tar vid där Sprängaren slutade.


Min recension:


Som alla böcker Liza Marklund har skrivit är dom lite svåra att hänga med. Boken är fylld med spänning å konflikter. Att Annika Bengtsson hamnar i en hemlig å svårt uppdrag från sin chef är ju inte ovanligt och som vanligt är det ingen som lyssnar på henne för en i slutet.

Betyg:

Larsson Stieg: Luftslottet som sprängdes

Fakta om boken:

  • Mediatyp: Ljudbok / CD-skiva 
  • Författare: Larsson Stieg
  • Uppläsare: Reine Brynolfsson
  • Förlag: PAN-hörböcker
  • Språk: Svenska
  • Omfång: 19 skivor
  • Kategori: Deckare & Thriller

Information/Bakside text:

Två svårt skadade personer tas in akut på Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg. Den ena är Lisbeth Salander, som är efterlyst misstänkt för dubbelmord. Hon har en livshotande skottskada i huvudet och måste opereras omedelbart. Den andre personen heter Alexander Zalachenko, en äldre man som Salander huggit med en yxa.

Den tredje och avslutande delen i Millenniumserien tar vid där Flickan som lekte med elden slutade. Lisbeth Salander överlevde visserligen att bli levande begravd, men hennes problem är långt ifrån över. Zalachenko har tidigare varit yrkesmördare i den sovjetiska underrättelsetjänsten. Han är dessutom Salanders far och det är han som försökt ta livet av henne. Starka krafter vill tysta Lisbeth Salander en gång för alla.

Samtidigt gräver Mikael Blomkvist i Salanders dolda förflutna och kommer snart sanningen på spåren. Han skriver på ett avslöjande reportage som kommer att rentvå Lisbeth Salander och skaka regeringen, Säpo och hela landet i dess grundvalar. Äntligen finns en chans för Lisbeth Salander att göra upp med sitt förflutna och en möjlighet för rättvisan - den verkliga - att segra.

"Hämnd är en stark drivkraft"
Lisbeth Salander

Luftslottet som sprängdes är den tredje och avslutande delen i Stieg Larssons Millennium-serie.


Min recension:


Finns inte så mycker mer att säga att det va spännande från början till slutet. Alla borde läsa/höra denna.

Betyg:

Larsson Stieg: Flickan som lekte med elden

Fakta om boken:

  • Mediatyp: Ljudbok / CD-skiva 
  • Författare: Larsson Stieg
  • Uppläsare: Reine Brynolfsson
  • Förlag: PAN-hörböcker
  • Språk: Svenska
  • Omfång: 18 skivor
  • Kategori: Deckare & Thriller

Information/Bakside text:

Lisbeth Salander återkommer till Sverige efter en längre tids vistelse utomlands. Tack vare finansmannen Wennerströms pengar har hon det bättre ställt än någonsin, men hon återvänder till ett Stockholm där hon inte längre har familj eller vänner. Lisbeth är helt ensam i världen. En rad dramatiska händelser inträffar som får Lisbeths mörka förflutna att göra sig påmint, och när hon dras in i en mördarjakt där hon själv är villebråd bestämmer hon sig för att göra upp med det förgångna en gång för alla. Hon ska straffa dem som förtjänar att straffas. Samtidigt har Mikael Blomkvist på Millennium fått korn på hett nyhetsstoff. Journalisten Dag Svensson och hans sambo Mia Bergman kan visa avslöjande fakta om en omfattande sexhandel mellan Östeuropa och Sverige. Många av de personer som utpekas i traffickinghärvan har högt uppsatta positioner i samhället. När Dag och Mia blir brutalt mördade och misstankarna riktas mot Salander bestämmer sig Mikael Blomkvist för att driva sin egen utredning. Han upptäcker snart ett samband mellan morden och traffickingtemat. Den fruktade Zala, vars namn ständigt förekommer i utredningen, visar sig dessutom ha kopplingar till en viss Lisbeth Salander... Det är dags för Blomkvist och Salander att mötas igen.

Flickan som lekte med elden är den andra delen i Stieg Larssons Milllennium-serie.


Min recension:


Den andra boken va lite segdragen. det tog lång tid innan man kom in i boken å det hände inte så mycket. Men efter ca halva boken började det hända saker å ting. I det segdragna delen får vi lära känna Lisbeth bättre. Man får redan på vart alla pengar kommer ifrån å va som har hänt i hennes liv. I den spännande delen får vi reda på vem hennes pappa är. En hemsk man med mycket dålda talanger. Även denna bok är lyckad men lite segdragen. Även här är det Reine Brynolfsson som läser å han lyckades igen att ge mig ett lung. Han läser klart å tydligt.

Betyg:

Larsson Stieg: Män som hatar kvinnor

Fakta om boken:

  • Mediatyp: Ljudbok / CD-skiva 
  • Författare: Larsson Stieg
  • Uppläsare: Reine Brynolfsson
  • Förlag: PAN-hörböcker
  • Språk: Svenska
  • Omfång: 16 skivor
  • Kategori: Deckare & Thriller

Information/Bakside text:

Journalisten Mikael Blomkvist får i uppdrag att gräva i ett gammalt kriminalfall: Harriet Vanger som försvann spårlöst för 40 år sedan. Hans vägar korsas av outsidern Lisbeth Salander, en ung strulig tjej med unika hackerkunskaper. Tillsammans kommer de en mörk och blodig släkthistoria på spåren.


Min recension:


Att alla pratar så gott om Stieg Larssons triologi kan ja förstå. Boken va skriven på ett bra sätt å man kunde lyssna å hänga med utan att behöva tänka å fundera. Upplösaren Reine Brynolfsson har en bra röst som ger en lugn. Han läste både klart å tydligt. Själva boken va fylld med spänning å överaskingar.

Betyg:

Raketer... Fy å blääää

Va e de man hör ute nu när det har mörknat? Jo raketer. HALLÅ?!? De e ju i morgon de ska skjutas å inte i dag *suck* Jag har spelat en DVD för badboll med ljud å ljus från Swea Fireworks å han har inte reagerat på den. Visseligen låter det ju inte samma. Dom stora raketerna bubblar de bara i TV´n. Men Pojkarna (antar de e de, å vet nog vilka oxå) som skjöt dessa raketer va ju "snälla" då de bara va tjutisar å mini poffare så de small ju inte så högt. Lilla badboll ligger å tuggar på mergben, han reagerar inte ens att de smäller utan slutar då de smällde å återtar sitt tuggande på märgbenet.

Så klart ville ju han ut å kissa å bajsa me. Å eftersom Lexi va så extremt skotträdd så är ja det fortfarande. Ja är inte rädd för raketer å de så men skräcken å de nervösa från att hunden ska få panik sitter kvar i ryggraden. Så fram med den nya mobilen som är proppad med musik. Högsta volym å så in med propparna i öronen. De e en musik mobil. På med jacka, mössa, skor å vantar. Koppla doggen å sen ut. Han reagera inte ut å ja vet inte om de skjöt några raketer. JA hörde inget iallafall. Fråga sambon om han hade hört nått men han sa att de hade vart tyst. Ja tyckte ja hörde en tjutis å då reagera han lite me att inte vara så extremt glad som han brukar utan mer normal å lugn. Sen kunde det vara ett missljud för just när ja "hörde" tjutisen så bytte mobile låt... Hoppas dom inte skjuter mer i dag. För i dag blir det ingen träning då ja inte vill att de ska smälla så han tror det är farigt att träna.


New Year Comments


Tränat... gick inte så bra...

Det e fortfarande lika jävla kalt ute å badboll har överskottsenergi till tusen å bara går runt å vankar. Så vi träna lite i dag. Fram med selen å på med tjocka täcket som inte är hans utan va lexis så den e jättestor. VI träna backar. Det gick mycket bra men han fick för sig att pissa två gånger. Bägge gångerna fick han skäll. Han får inte kissa när han har selen på sig. Ändå rasta ja honom innan men det va nog protest för att han inte ville träna backar utan trava på asfalt. Ja vill inte att han ska gå så mycket på asfalten för de e glashalt på vissa ställen å andra ställen har de öst ut en massa småsten som gör jätte ont att trampa på. Vill inte att han ska skada sig...

Vi hitta en jättebacke inne på gården. Att ha inte tänkt på att träna i den backen. Nu va han otroligt trött men ändå fanns det goo i honom så vi knalla upp å ner 4 gånger. Allt sammans med backar, start/stopp å gå blev 1,1 km. Ja har en stegräknare som kan mäta hur långt ja har gått. Visseligen är det inte exakt men inte långt ifrån. Nästa gång ska ja ta tiden oxå...

Nu ligger han å sover, han snarkar å de brukar han inte göra... De låter ju skit kul....



Ful bild



Finns det nån som e bra på photoshop, kan den då hjälpa mig att ta bort de som stör i bilden?

Vart på Apoteket...

Fy å blä för att bo i en liten håla... Badboll har demodex å han måste få medicin. Va hos vetten den 19 å det va inte lika många äkliga kryp som förra gången i skrapningen. På 5 fläckar hitta han 2. Förra gången va det 1 fläck å då hittan han 2! Men han fick medicin utskrivet på ett recept. Medicinen heter Advocate vet. Han ska behandlas med dessa droppar var tredje vecka, 6 ggr. Efterom mina Treo är nästan slut å ja har egna mediciner som väntar på mig så tänkte ja att ja knallar ner i dag å kollar om det är öppet å det va det. Tar fram minuten kortet å körkortet å receptet. Han fixar fram mina mediciner å grejar runt me datorn. Sen så va det dags för badbolls mediciner. Efter han har knappat sönder tagentbordet så säger han: -Det kommer på nyår. Jaha? Vart finns dom då? Jo det finns i skara! Å JÄVLA BIL! VARFÖR FUNKAR DU INTEEE???? Så vi får vänta tills onsdag. Jag hoppas att det funkar bättre denna gången då ja vill att han ska vara syntom fri. Vetten ville oxå göra blodutreding på honom men ja sa att det kan vi vänta med tills vi har behandlat honom. FUnkar det inte då, då gör vi en blodutredning. Eller så gör jag det på 1 års sprutan å när vi rönkar honom. Ska se om lilla badboll vill träna i dag... Det är just nu -6 grader ute. Så det får bli med tjocka täcket på....

En vanlig natt?

Undra om detta klassas som en vanlig natt? Varken ja eller gubben kan sova å inte hunden heller. Å tydligen kunde inte kattungarna det heller. Ja här är en film iallafall va som hände i vårat sovrum...

 

 


Då har vi börjat träna igen efter julhelgen

Vi har vart så lata. Vi har inte tränat nån ting på jättelänge. Fy mig som inte har haft ork att träna. Men det har vart så jävla kallt. Badboll älskar inte kyla kan ja medela. Å så har det vart mycket fart å fläng mellan olika städer så de har inte funnits tid till att träna. Men i dag träna vi. Blev en runda på ca 1km å vi träna backar i dag. Eftersom han inte är helt 100% invand med kedja än så har ja tre meter rep mellan selen å kedjan. Kedjan i sig är ju ca 2 meter så vi är ca 6 meter lång när vi knallar runt. Ja varva mellan gräs å asfalt. När vi byter över från gräs så låter kedjan å då kollar han en gång på kedjan å sen knallar på igen. Å ja tog å börja med att träna backe, så märkte ja att kedjan va ju kvar uppe på backen då vi va nere. Så fram med haken som ja har till selen. Knyta fast den i stumpen av repet närmast kedjan å så kroka i selen. Så nu är vi tre meter kortare.

Vi körde både snabbt upp å långsamt upp. Vi körde även start å stopp. Han fick vänta nere vid backen, ja gick upp å så sa ja puch. Han knalla på som inget. Sen hitta vi en längre backe å de va lite jobbigare. Men så klart skulle ju min höft säga upp sig så vi kunde inte jobba mera på backen. VI knalla hem.

Ja sitter å funderar på om ja ska öka vikten, har en kedja till som är samma längd å vikt. Men ja vet inte. Han är ju inte så gammal än men ändå vill ja öka då han slår i pinnen när han tar långa steg. Vi får se hur det blir. Hoppas det blir snö snart så man kan börja med pulkan igen. Det va kul, de e lättare att öka vikten på pulka för man kan ha mer utan det blir tyngre....

Vilken jävla helg...

Fy fan, vart ska ja börja? Ja början med julafton...

När vi kommer till mamma så hade ja ju med mig badboll. Han är ganska van att vara hos mamma å han e sjövild när han är där. Nu va han värre. Så ja pausa han ett tag så blev det bättre. Då kläcker mamma ur sig att ja måste stänga in han i källaren för hon har bjudit över kompisar å hon e ruskigt djur rädd å går inte in om hon ser ett djur. Så visst fick ja stänga in badboll i källaren å de gilla han inte. Han pep å skrek, yla ä skällde. Å ja mådde så dåligt över att han va tvungen att vara där själv. Min mammas SB hane bor i källaren på nätterna så de måste ju vart döhemskt att vara där själv. Å enligt mamma så skulle de åka ganska snart men efter 3 timmar åkte vi. FY FAN!

Men innan dessa människor kom hade vi det riktigt mysigt. Vi satt å prata å dela ut klappar. Vi fick så fina klappar att ja skämdes över mina billiga klappar. Vi fick ihop. Jag å gubben å badboll allt detta:

  • Ny TV
  • GPS
  • Micro
  • Tröja
  • DVD spelare
  • Duchgrejer
  • Grytlapp
  • Grytvante
  • Uppladdningsbara batterier
  • Var sin ny mobil
  • Ett skärp med ford loggo på
  • Märgben
  • Pipis

Igår va vi på rea, vi han inte fram för de krångla med besök å de va halt så vi skulle åka i dag. Upp tidigt som fan (kl 12:00) ut me badboll på en snabbis å ge han mat. Så klart skulle han ju krångla! Så in med vovven i bilen å sätter mig själv i bilen å vrider på nyckel å bilfan startar inte! Sitter å maler slut på batteriet. Å inte fan startar den för de, hällde i mera soppa men inte de hjälpte heller. Tar ut hunden ur bilen å då lekar han vibrator IGEN! Varför darrar han i bilen vet ja inte men han har vart bångstyrig hela jävla dan! Tar fram min gammla mobil som ja har Parlino på å ringer till pappa. Vi kommer fram till att det kan vara ispropp i tanken/pumpen eller så har relät sagt upp sig/tagit jul lov *lol* Så nu har ja surat hela dan för ja inte fick röja runt på rean! Så i stället tänkte ja fixa till min laptop med att instalera om den men det kunde ja glömma. Men min andra dator e nu nyfixad! Så nu hjälper en kompis mig med att söka på nätet om denna burk om det e nått speciellt man måste göra, eller om de fattas nån fil. Ja tänker INTE betala 750:- för att göra om de å komma hem md virus från databutiken som tar en helvetes tid att ta bort. Som vanligt har ja fixat så det är bildbomb i bloggen!


BILDBOMB!

Badboll:




Lillasyster:


Mamma:




Julmaten:


Lillebror:



Gästerna:


Älskligen:



Älskligen å lillasyster:



Nu ska masser hända

Va fan e de me badboll i dag? Han skulle pipa på en annan hund. Han va jobbi i kopplet å de värsta va ju att han INTE åt upp sin mat. Han är en hund som inte brukar bojkotta maten... Sist han gjorde det va när vi va på EA garaget å det är ju flera veckor sen. Då skulle han bara vara i bilen å pipa, tjuta å yla. Ja hoppas att han äter upp sin mat i kväll. Nu blir det inget till honom på hela dagen. Blir han hungrig får han vänta tills i kväll så enkelt är det. Visseligen ligger det ju ett tuggben i skuffen men de blir han då fan inte mätt på...

Fy fan va ja e trött. Fast kl är ju efter 11. Ja kunde inte somna i natt, de va stört omöjligt. De gick inte. Spela ingen roll hur ja vände å vred på mig så gjorde det ont i höften, i foten eller på andra ställen. Fast ja sänkte ljudboken så ja va tvungen att koncentrera mig på att lyssna på den så hjälpte det inte. När kl va 03:02 på morgonen va ja fortfarande vaken, då skramla det till i köket så ja va åter tvungen att gå upp. Då va det kajsa katt som välte nått. Passa på att kissa å när ja satt där på toa fundera ja på hur i helskotta ska ja kunna sova? Så in i medicinskåpet å tar fram "sovagotthelanatten" piller å sväljer. Lägger mig i sägen å bättar in mig så gott ja bara kan. Då tar boken SLUT! Så upp igen å lägga in mer tracks. Så bädda ner sig IGEN och hoppas på att somna. KOmmer då på att ja kommer inte vakna tidigt själv i dag så ja ställer larm på mobilen vid 11. Så nu e ja uppe. Funderar på vart bandagehållarna är å vart i hel*ete hårborsten är. Vi ska ju hitta på en massa bus i dag. Vi ska till feltema å handla grejer till bilen, å ja ska köpa kedjor. in på djuraffärer å köpa fågelmat å hittar säkert nått skojigt. Sen till Tibro å hämta paket. Det värsta är att vi ska till vetten i dag oxå å där ska vi vara kl 18:45.... Nu måste ja skynda mig så ja hinner med allt innan kl 13:00 för då ska ja hämta gubben på jobbet. Hans sista dag...

I dag har vi tränat....

Igår hade vi sova hela dagen dag. De va otroligt gott men vi klicka lite på kvällen. I dag där i mot tog vi tag å träna. Vi körde på riktigt bra. Vi hade dunken som vägde 2,5 kg å så kedjerna. Det blev 3,9 kg. Vi körde mäst på gräs för ja e rädd om dunken. Då den förra dunken fick punka tänkte ja att om ja kör på gräs så får ja inte punka, men gissa vad. Den sprack i stället. Så hade ju inte alls den tyngd hela tiden å de blir ja piss på. Badboll tyckte det va riktigt skoj att det va tungt. Man såg hur han tog i å han kämpa på riktigt bra. Så duktig. I morgon ska vi hämta däck. Så nu kanske ja slipper den förbannade dunken å kan köra med däck istället.







Fick ett brev i dag från schenker. Dom påstog att ja har best nått men ja har inte minne av att ja har gjort det. Men ja tar å skriver under å ger mig av till lundgrens tobak för att hämta ut detta paket. Det e gratis som tur va då ja inte har ett öre för en i morgon. Men när ja kommer dit så säger hon som jobbar där att paketet ligger i TIBRO! VA FAN? Det är ju 8,5 mil till Tibro från Vara ju. Så i morgon får vi flänga dit... Skoj, ska även till skövde, biltema, å handla å sen till vetten med badboll. Å vi kan inte åka tidigt då gubben jobbar till 13:00... Suck...

Börjat att klicka in badboll

Eftersom min gammla tik en bc korsning va inklickad saknar ja klickern så otroligt mycket att de e inte sant. Att en liten plastlåda med ett metallbleck som "klickar" att man kan sakna den. det är ett otrevligt å jobbigt ljud. Så fort du har en klicker å du råkar klicka fel så måste du belöna ÄNDÅ! Men ändå saknar ja den. Så nu har ja börjat klicka in badboll. Inte för att ja kommer kunna göra cirkus konster me honom, men min tik kunde öppna dörrar, skåp å låder. Bära hinkar, väska. MAn kunde hämta å lämna saker i väskan/hinken hon bar i munnen, släcka lampan. Bar ALLT ja stoppa i munnen. Hämta sitt koppel. Lämna de hon bar på en plats ja visa. Hon va så duktig. Vila i fred Lexi.

Hur gick det då? Eftersom det va ett tag sen ja klicka in en hund å min hund är ju inte den klokaste av hundarna som finns men helt IQ befriad är han ju inte. Det kommer nog bara talite längre tid med han. Lexi fixa det på 5 röda. Eftersom han e så feg med att ta godis på golvet varva ja me det som står i böckerna å kasta på golvet. det som står i böckerna menas att så fort godisen slinker ner ska man klicka. Å ja bad husse hjälpa mig faktiskt. Ja han tar del av hunderiet om man ber han, inte frivilligt... Men nu har ja klickat han tre gånger. två gånger innan. Så står husse å gör lite ljud så han tittar på husse, då klickar ja, han vänder på huvudet när ja klickar betyder att han börjar fatta. Han e inte helt hundra än med klickern. Vi ska klicka i morgon oxå. Vi ska öven träna med selen i morgon. Får se om han orkar med både wp träning å klicker. Fast han har ju aldrig sagt nej till mat innan. Lägger upp en bild eller två på just den klickern ja har men eftersom min kamera har tagit tidigt jul lov så funkar inte den...
  Länk till bilden så man kan köpa just dessa är: http://hundensforlag.se/webshop/visabild.asp?sida=&sida1=431&sida2=bild&sida3=3777 Länk till bilden så man kan köpa just denna är: http://hundensforlag.se/webshop/visabild.asp?sida=&sida1=431&sida2=bild&sida3=3784

Armbandsklickerna: http://hundensforlag.se/webshop/visabild.asp?sida=&sida1=431&sida2=bild&sida3=3777
Den lila: http://hundensforlag.se/webshop/visabild.asp?sida=&sida1=431&sida2=bild&sida3=3784

Ringt till veterinären...

Då har man samtalat med vetten. Badboll har demodex å de e piss. Han lider inte av det å de enda som man kan se att han har det är små kala fläckar lite här å var. Den största är den på sidan på honom som syns på fotona ifall ni har undrat. Vi har behandlat honom förut med Advocate vet å det hjälpte för stunden men nu har det kommit igen. Ja ger honom fiskolja som ska vara bra för imunförsvaret å päls, hud å andra grejer. Han har inte fått det så många dagar. tror det är en vecka. Då ja börja med fiskoljan sluta ja med matoljan. Då börja han klia sig så han får både matolja å fiskolja. Vi ska till fabro vett på freda kl 18:45. Vi går till en liten privat vet från påolen å han är så bra. Han är superbillig å det bästa är att det är på kvällen han har öppet. Då ska ja även be han kolla hans öron för han kliar sig i dom. Antingen har han fått öroninflamation även kallat otit eller så är det öronskabb...


Det är så kallt i våran lägenhet. Sen dom instalerade fjärrvärme i somras så har vi inte haft nån värme i denna förbannade lägenhet. Ja sitter med täcke på mig å fryser. Vi har nu igång kupevärmaren å kolla i köket å den visar på 14 grader *burr* Å dom kan inte göra nått för det styrs va ute temepraturen. Så fort det blir plus så stänger dom nästan av värmen. Ja gillar inte detta alls. Ja hatar att frysa....

Va har vi gjort ida?

Psykolog, läkare som är psykolger. Ja va hos en sån i dag. En trevlig äldre dam som inte kunde svenska ordentligt, trassla ihop namnen på medicinerna å de som gjorde mig mest arg va nog att hon inte hitta mina papper. Ja trode att allt skrevs in på datorerna men så fel ja hade. Ja har vart nu stamkund hos dom i 4 år, har aldrigt vart med om att mina papper är borta. Men hon talar om för mig att ja ska ringa till försäkringskassan å säga att papprena ska komma in. Så nu har ja ringt till försäkringskassan å då berättar hon i telefon att ja e sjukskriven till 09 å inte 08. Så ja har ett år till. Ja som har synat alla papper men FEL papper. Min sjukskrivning går ut dec 09! TJOHOO!!!!



Va ha vi gjort mer. Jo ja har fått svar utav HCH. Dom tycker att ja ska beställa en ny sele, inte för att den är för kort utan för att det är ett annat fel. Ja min klant har mätt fel. Dom har inte gjort fel. Jag har mätt fel på ett mått som gör att selen inte stämmer riktigt. Så nu ska ja köpa en ny sele. Det blir en sele som är som denna, den är så otroligt snygg. Men ja tror ja ska ändra texten till BADBOLL i stället. Ja som har precis skickat iväg en best på ett halsband med texten BALTAZAR på. Selen å halsbandet kommer att bli lika. Samma font. Ja e så förtjust i denna font! Men ja skrev ju en fråga så ja kanske kan ändra texten till BADBOLL. Han heter ju inte badboll men kallas ju för det. IQ BADBOLL!



Vi har skrammeltränat lite i dag oxå. Vi gick en lite sträcka på ca 10 min i snabb takt. Vi mötte två minilurviga vovvar som är hur goa som hällst. Ja känner vovvarna å ja känner uppfödaren. Det är en ras som kallas laza. När vi gick förbi dom sa badboll nada. Han drog lite i kopplet då ja passera den andra vovven men han va tyst. Vi träna på att gå på gräs utan att sniffa å andra grejer å det gick otroligt bra. Vi gick på gräs, assfalt å grus. EN GÅNG stoppa ja han från att sniffa, EN GÅNG! Han gick både lös å ja höll i koppel. När han går lös går han så mycket fortare än mig, ja måste jogga för att hålla samma tempo. Han tar ut stegen så fint å han går så snyggt när han går i sitt tempo. Han älskar värkligen att gå fort. Han viftar på svansen å ja berömmer honom stort sett hela tiden å ju mer beröm han får ju mer viftar han på svansen. Ska bli så skoj att dra igång å träna med mera vikter sen så han slipper slå i sina bakben i pinnen. Nu ska ja på jakt efter ett däck. Troligtvis så fixar gubben så de e bara att haka i en GBG krok i däcket. Han är så smart min gubbe.... Ska till feltema på freda å köpa kätting till honom så han får riktig keja bakom sig så han slipper ha en massa halsband av kedja. Så han får tyngd.



Hade med mig badboll till gubbens jobb, han är inte så säker på att åka bil än men han blir bara bättre å bättre. Han darrar inte längre när ja stannar å han kan tugga ben när vi åker nu. Att lämna han i bilen är ju inte världens bästa enligt han men det går. Han piper å gnäller, men det är när vi står eller är nära bilen. Lämnar vi han så han är helt själv så är han tyst. HAn är så duktig, men i dag va han inte det. Han pep i bilen när ja åkte till gubbens jobb å pep å tjöt i bilen, vägra lyda va ja sa. Han är så busig, men han är ju inte så gammal. Han pep en massa på vägen hem men ja tror att han hade tråkigt. Så när vi kom hem åkte WP selen på med en gång. Körde i ca 10 min (läs åvan) å nu ligger han å sover. Han sover fast det är 4 vilda kattungar som gör livet surt för han. Så det är nog lite jobbigt att dra på det där i selen...

Han ser inte så glad ut va:


Skrammel träning.

I dag så körde vi inte på så hårt med träningen. tänkte bara ta å skrammelträna lite. Så klart fick ju kameran lite släng av influensa eller nått för allt blev bara suddit. Å ja e ingen hejjar på photoshop men lyckades iallafall fixa två kort. Även filmen blev ju så klart suddi. Men det får duga!

Hur gick det då? Jo han kissa inte iallafall. Det är ju ett plus. Han sniffa sig så klart men de går snabbt att avstyra nu när ja kommit på hur ja ska göra. Han brydde sig inte alls om att det hängde en massa småkedjer bakom honom å inte alls att det va så nära han. Vi har ju bara dratt med ca 3 meter lina å sen haft på grejerna, I dag tog ja ett kedjekoppel som ja koppla på han. Va det vägde vet ja inte alls då den dumma vågen inte ville visa det. Att köpa en digital badrumsvåg som ska vara så nogran funkar ju inte alls men det va under 2 kg allafall. Vet att den visar om det är över 2 kg. Ska rota mer i skåpen efter kedjer så ja får på lite tyngd så han slipper sparka i pinnen hela tiden.

Eftersom alla kort blev jättekassa är dom så klart kassa här oxå. Men om ni vill får ni jättegärna hjälpa mig å snygga till dom. Bara att fråga. Filmen e oxå suddi å om du kan får du gärna fixa den oxå....




Såg att det blev väldigt häftiga spår i backen efter oss.... Kolla själv:



Å så klart FILMEN!


Ingen snö... Punka på dunken.

*suck* Det finns ingen snö i dag. Ja som hade hoppats på att få träna lite mer med pulkan. Visst kan ja koppla pulkan men hur svårt blir inte det att dra i gräset då? Så jag tog fram dunken. Fyllde på med vatten. Ställde på vågen å den visa 2,5 kg. Fundera lite å hitta en gammal kedja som vi har använt till cykel lås. Hänglåset va kvar så ja la kedjan runt handtaget på dunken å låste ihop det med hänglåset. Kanon tänkte ja. Tar dunken, linan å trasslar in badboll i selen. Han blev jätteglad då ja tog fram selen. Ut på gräsmattan, släpar dunken brevid mig så han får höra den lite å sen kopplar på honom å börjar gå. Den vägde lite för lite för att kunna spänna ut selen ordentligt men vi gick ändå. Vi fuska å gick på assfalt då han ska bara sniffa hela tiden när vi går på gräs. 4 gånger kissa han i selen å ja nejja han. MAN FÅR INTE KISSA I SELEN. Ändå rasta ja honom innan. Hoppas att han lär sig snart att man inte får göra så i selen.

Vi knalla på en bra bite i dag. Vi va nog ute å konka på dunken i ca 20 min. Då hade vi mycket start/stopp träning oxå. I dag va han inte lika duktig men ändå va han jätteduktig. Ibland ville han inte sitta, ibland ville han inte stanna kvar men ändå va han duktig å när han gjorde "fel" neja lite lätt å visa va det va ja ville. Han är inte så gammal så ja är inte så hård. Han har börjat fatta att man inte ska rycka så mycket i starten. Eftersom det blir så otroligt mörkt fort ute nu blev det bara en massa foton å ingen film. Sorry.




Det tråkiga med att släpa en plastdunk på assfalt som är grusat är att det blir PUNKA. När vi kom hem igen så lossa ja han så han kunde kissa lite å då såg ja världens PÖL på backen. Då hade det gått hål i dunken. Så han har ju inte släpat på dessa 2,5 kg hela tiden. Ungefär hälften hade runnit ut *suck* så nu ska ja komma på nått annat å kom på att det finns ju massa grus ute, så ja ska ta å sopa ihop en gög med grus från våran gata å torka, sen hälla i dunken. Sen ska ja väga den å se om de går att få i 3 kilo i dunken. Funderar även på att tejpa den med silvertejp men då väsnas den nog inte så mycket å va e vitsen då med skrammelträningen i början? Annars får han släpa på dunken fast det är punka. En sån dunk är ju inte svår att få tag på. Finns på ICA, gäller bara att dricka upp all saft som finns i den innan man börjar träna. Har ett par sånna dunkar men bara en med lock, vete fan vart locken är bara. Nu ligger han å sover som en lock. Han är så trött, å ja e så glad att det gick bra. Men ja tror att han är lite rädd för skrammlet från dunken då han gärna vill gå upp i snabbt tempo. Men han är en hund som älskar att jobba fysiskt å långa raska promenader älskar han så han kanske tycker det är kul. Vi varva med att han fick gå löså i det tempo han ville med lungt tempo med mig i "fotgående" å så lite start å stopp....


Våran lucianatt..... Ja fick blåsa

Tja, det skulle tydligen vara bra drag i Lidköping i kväll. Så vi planera att åka ner å kolla läget. MEN först va ja bara tvungen att kolla färdigt på harry potter. JA hade ju inte sett just den filmen. Men när filmen väl va slut så snygga vi till oss lite å gick till bilen. In med badboll i skuffen å i med backen å sen iväg. Att åka till Lidk va ju inge bekymmer. Åka å kolla läget å det va ju hur lungt som hellst ju. Fick för oss att rulla ner till ickuben å kolla, å när vi kom dit så hödre vi en bil köra på varvstoppet. Å vips kom det en multifärgad 740 på brecaas. Hahaha, den bilen vet ju vems det är. Så vi rulla upp på gräsmattan å ja hala fram cameran. DÅ ja bara har en pocketcam så blir det ju inga bra bilder alls men lekte lite me dom få inställningar som fanns å några kort blev det.




Men när vi stog där å kolla på dårfinken som åkte brecaas så kom han på varvstoppet igen på troligen 2:ans växel. Vi tror att han hade pajjat skrället. Antinge hade han smällt kopplingen eller så va de nått annat som haverera som tex låda. Vi hade skoj i allafall. Vi börja förfölja dom för ja vi tänkte att dom får la motorstopp snart å då behöver dom hjälp. Men dom försvann fortare än lönen på kontot. Jaja, rullar in till stan igen å kollar in va folk gjorde där. Hände inte så mycket. Ner till shell å handlar dricka å funderar på va vi ska hitta på nu. Så vi rullar ner till Origo å ner till skogen å rasta badboll. Gubben har under dagen fixat så ja har dimmljus på bilfan. Så ut med badbollen så han får kissa å gubben fick för sig att fotta bilen. Gnäller över att det inte blir "bra" då det är två ljusstreck. SÅ ja tar över kameran å fottar fronten på den extremt fula volvon vi har som vinterbil. Å så klart skulle ju badboll vara med oxå. Så här kommer ännu en drös med onödiga kort.


Så klart när man har vart i skogen så blir ju bilen skitigare än va den va innan å vi mötte en lastbil på väg ner till skogen. Så upp till tappen igen å tvätta ruter. När vi är där så rullar en harry haffa in som köper korv med bröd å dricka. Vi rullar där ifrån efter gubben tvätta färdigt. Rullar ut å ner till torget, ser samma harry haffa komma på en tvärgata å rullar förbi. VI tar stora vägen ner till stat å tänkte kolla läget. Å gissa vem som dyker upp i häcken på oss? Jo harry haffa! Jaja tänkte ja, har laglig bil å allt är enligt reglementet så va har ja att vara orolig för. Dom följer oss å rätt som det är blir det disko bakom bilen. Bara att blinka in å stanna. Letar rätt på den rosa lappen med mitt namn på å vevar ner rutan. Polisen, en snygg ung herre frågar hur de å så. Han frågar om de e gubbens bil å han svara JA! Då berätta polisen att det står i deras dator att han inte har körkort så dom trode dom skulle få fånga en bov. MOHAHHAHAHA vilken nit. Så han langa fram blåsmackapären å ja blåste grönt. Man kan inte bli full på en coca-cola zero iallafall. Denna polis som kom fram å prata me oss va samma polis som hjälpte mig förra sommaren då ja fick en blomkruka igenom bakrutan på min jänk. Badboll blev en tornado som kunde pipa. Polisen blev impad av badboll men tyckte han va lite tanig, för dåligt musklad då berätta ja att han bara va 8 månader å vi precis har börjat me WP. Polisen blev nyfiken å ja berätta av de va å då börja han diskutera med sin kolega som syna bilen om den nya sporten med hunden osv. Han undra oxå varför vi va i Lidk då berätta ja att vi va ute å körde in hunden så han vande sig att åka bil. Badboll stog i skuffen å vråla efter polisen att han skulle komma bak å klappa på honom. Efter de så tröttna ja börja rulla hemåt. När vi kommer ut på 187:an så svänger en 740 sedan ut framför oss å denna börja ja följa så ja kom upp närmare för att se vem det va, då öka den tackten å ja efter, va uppe i 140km/h å de va skoj, men han fuska å svängde av i Järpås. Så de va ju bara att dra ner på tempot å rulla lagligt igen. Nu e vi hemma å ja e såå trött....

God natt!

I dag har vi dratt med pulka


I dag har vi testat att dra lite vikt bakom badboll å hans nya sele. Jag tog en hink å knöka den full med snö. Det är tur det är kramsnö så det gick att packa riktigt hårt. Eftersom ja inte vill att han ska bli skadad eller så å inte dra för mycket nu i början vägde ja hinken med snö. Så fram med vågen från badrummet å ställde hinken på. 4,5 kg exakt fick ja i. Ja tänkte att hoppas detta räcker för att spänna ut selen så han inte slår i bakbenen i pinnen. Men ja la hinken i pulkan, koppla på honom. Han va inte så jätte förtjust i pulkan i början då ja släpa pulkan bort till gräsmattan. Vara bostäder har ju plogat å sandat å det ville ja ju inte att han skulle dra i. Det väsnas ju jävlar. När ja koppla på pulkan på honom så drog vi lite. Ja gick brevid å han kolla några gånger på pulkan å sen hade ja fullt upp med att stoppa honom från att spåra. Dom får ju inte spåra, kissa/bajsa i selen. DOm får ju inte bry sig om nått. Inte göra nått utan vara helkonsentrerade på att dra. Å alla vet nog vid detta laget att min camera ÄTER batterier så det blev tre korta filmer å tre kort. Korten ska ja greja lite med å filmerna laddas upp.

Som ni kommer att se så är han inte så duktig. Han får megafnatt i första filmen, hittar nått jättesniffegott i andra filmen å får fantt i tredje filmen Å sniffegotti. Men va gör de. Ja neja han lite försiktigt så åter till dragen.

Vi träna start å stopp å han va så duktig. Han jobba så fint. Han rycker lite i starten men det får vi jobba vidare på. Han stannar fint å väntar på PUCH som vi har som drag komando. VI har ju visseligen fuskat med drag komandona så vi har tränat utan sele då vi vänta på att den skulle komma till oss.

Bilderna:



Filmerna:

Första draget:


Andra draget:


Tredje draget:

Posten suprise!

Tja, eftersom ja hatar posten har dom gjort mig glad i allafall. Jag har fått min almenacka å min sele. Det tråkiga är att selen passar inte riktigt. Antingen har ja mätt fel, HCH har gjort fel eller det troligaste är att badboll har växt. Måtta han igen å måtten va de samma. Så troligen fattar inte ja måtten alls. Ja jag e ju en blondin i en brunetts förklädnad.

Vi prova att dra lite ute. Tog en saft dunk å lina, haka på å gick. Han ville mäst busa å fjanta. Kan int påstå att han reagera så mycket över att det va nått bakom honom. Sen att försöka få han inte sniffa på något när vi gick va ju inte det lättaste. Man får ju inte skälla på honom heller då han kanske tycker selen är hemsk. Så klart mötte vi grannen å badboll blev en tornado å börja tjuta/pipa.

Då selen inte passar som den ska, han slår i pinnen med bakbenen, har ja mailat till HCH. Ja fick svar å tog kort å skrev måtten . Så klart när ja skulle svara med måtten å korten fick min datafan hicka eller fågelinfluensan eller nått, så nu kan ja inte maila med outelook. Så ja maila dom säkert 4-5 gånger me outlook å prova maila gubben. Fick bara fel svar tillbaks. Så kopiera texten å fick använda hotmailen. Då kunde ja bara ta med ett kort. Så nu väntar ja på svar från dom.


Tagit några nya bilder.


GLADA NYHETER!

Bad gubben om hjälp då ja nu har suttit å kollat in andras selar. Så ja bad han ta min cam å filma bakom badboll när han drar. Eftersom det är kolsvart ute å han inte kan dra ute som man ska prova vi inne. Gubben håller bara imot i ett rep så det späns lite. Vi ska filma i morgon om han vill hjälpa mig så vi kan få på sidan. DÅ ja inte trode de han sa att han inte slog i så prova ja oxå å hålla å han slår inte i när han drar men när han går å det är tydligen normal. TJOHO!



En och en halv timmes promenad i snö...

Tja eftersom ja gnällde förut om att ja blev väkt så tidigt av gubben tänkte ja ta å myspysa i soffan med film å täcke. Men eftersom badboll är som en tornado inne på förmidagarna tänkte ja att han skulle få en riktigt lång promenad. Så koppla hunden, tar på mig en massa kläder å öppnar dörren. Å jisses det snöar. Hoppas nu att det ökar så det blir masser med snö.

Så först börjar vi med att gå åt fel håll. Å kliver upp på ringleden. Möter lite folk men han bryr sig inte så mycket om det. På andra sidan gatan går det en liten svart terrier med ett blått täcke på sig. Stackarn gick inte fort å han haltade. Hoppas den blir bättre snart. Vi går runt på stan lite. Det va väldigt kul iallafall för badboll för han gick med näsan i backen stort sett hela tiden. Visst han blev ju nyfiken på den gula labben som gick på andra sidan å lyssna efter hundarna som skällde men han sa inget. Så duktig. Vi går till parken å kollar men de va inget roligt där. Står å läser på en skylt om nått konserthus som ska byggas, vi har ju redan ett ju. Badboll skiter i skylten å kollar in läget. Men han sitter kvar.

Efter ja har kollat klart på skylten går ja mot järnvägen, vet att det finns en "äng" där å det är inte så mycket folk. Där fick han springa lös å han kom varje gång ja ropa. Helt chokerad. Han hittar nått i backen som han släpar på en bit å sen står å tuggar på. Ropar på han å han kommer. Ja kollar va de e å ser att det är en påse med färs. Vänder på den med foten *ALDRIG ATT JA SKULLE TA I DET ÄKLET* å petar bort snön me skon å ser att det står "ÄLGFÄRS -08" Å den va går/grön. ÄKLIGT! Slebbig va den oxå.... *URK* Men men, ja säger hoppp å lek å han drar iväg igen, börja sniffa snö å låter som en gris, får värsta grävrycket å grymtar å håller på. Såg otroligt roligt ut. Sen drar han bort till äklet igen å ja vrålar NEJ han stannar å så kommer han. Sen brydde han sig inte mer om det. När ja gick där på ängen så såg ja att lucierna hade kafferep å träna på sånger. Dom ska ju uppträda i morgon på stan som vi ska kolla på. Kopplar nu min vita hund.

Går till förbi lekplatsen å där får han gå lös igen. Han springer upp å ner för kullen som han tycker är jättekul. Rätt som det är stannar han å kollar ut över kullen. Vänder på huvudet å kollar på mig å ja tänker att han har gjort så en gång förut å då kom det en människa. Ja ropar in han å då ser ja att det är en äldre dam som går stavgång. Å efter henne går det en gammal shelti. Ja ropar in honom å kopplar. Vi går nu ut från lekplatsen å då möter vi dom. Badboll är jättenyfiken men tyst å inte diräkt dragig. Ja pratar med tanten. Badboll sitter brevidå är fortfarande tyst. Sen säger ja att han ska kolla på mig å det gör han i en sec å sen säger ja att han får hälsa. Han fick värsta tokrycket å far runt i kopplet som en virvelvind. Sheltin va inte alls imponerad av honom. Sheltin hade inte ens ett halsband å ja såg inget koppel. Lite surt. sen får ja skäll av tanten för min hund är vild. Ja men han är ju bara 8 månader ju. Han blir 9 månader den 23, dagen före doppardagen. Sen knallar vi hemmåt. Badboll fryser så han fick ta en av husses tröjer å nu gosar han under bordet. Ska lägga upp en kort filmsnutt på han i tröja. Om ja kommer på hur man gör....


Sambon väkte mig....

Fy å blä, lider med er som inte får sova så länge de vill. I dag så vakna ja av att sambon höll på å stöka runt i lägenheten kl 05:30. Så klart va ja jätte törstig när ja vakna till så ja tog å drck lite dricka. tänkte mig inte alls för att de va cola. Så ja piggna ju till men ändå försökte ja somna om med dåliga resultat. Så ja gick upp efter ca 40 min å börja pilla med photoshop. SÅ nu har jag en ny head å ny bakgrund. Va tycker ni om dessa? Är de bättre?
Badboll ville inte alls vakna. Han börja vakna till kl 08:30. Han har de bra. Kan sova hur mycket han vill, när han vill. Han är en fuskis. Så nu ska ja ta å gå ut med han, ge han frukost, få kräkreflexer över den extremt illa luktande fiskoljan. Fattar inte att hundar tycker det är gott. De stinker ju!
Sen när vi har promenerat å de ska ja ta fram en bra film, hämta täcke å kuddar å mysa ner mig i soffan....

NY HEAD!

Ja har nu suttit å studerat lite olika bloggar å ser att vissa har så otroligt snygga bloggar å ja blir GRÖN av avund på dessa bloggar. Vissa är ju så snygg att man vill kidnappa koderna å lägga på sin egen. Men va fel de skulle kännas. Att kopiera en hel blogg. det går ju fan inte. Så ja har nu suttit å pillat med html koder, javascripter å XML. Å efter mycket pill å fel så lyckades ja äntligen fatta LITE! Så börja pilla i photoshop. Är inte så haj på det där å tack gode gud för att WDS finns å busbra.nu. Tack vara dessa två har ja fått tips å ider till min head.

Så efter mycket pill, grymtar, morr å andra fula ord så fick ja till det någelunda. Va tycker ni?

Är det för mycket snö?
Är det lagom med snö?
Va tycker ni om räknarna?


Badboll är omöjlig idag...

I dag har badboll blivit manisk. Vet inte va det e me honom. Han bara går å trajar, inte stilla. Det är så irriterande att han inte kan vara stilla. Förföljer mig vart ja än går. Till och med in på toa som han HATAR! Så ja tog en tom toarulle, la i en massa godis, tejap å vek in katerna. Ja tejpa ihop hela rullen med papperstejp. Tog en knappnål å gjorde små hål i den så fick han den. Det va ju ingen skoj alls. Han jobba inte me den utan bara sniffa å sen fick det vara. Så ja öppna ena kanten på rullen så han fick känna doften bättre. Å efter lite skoj å varsegod så börja han jobba med rullen. Det tog honom ca 5 min sen hade han ätit upp godiset. Ja trode det skulle ta längre tid men tydligen inte. Men ändå är han hur jobbi som hellst *suck*





Hatar POSTEN!

Jag kan medela att i dag e ja groggy. Eftersom katten Kajsa fick för sig å få ett löpspelfnatt i natt som vara två timmar innan ja blev helt beng på henne kunde ja inte sova. Ja vände å vred mig i två timmar. Tillslut fick ja nog, jaga rätt på katten som hade spelet under sängen å la henne i köket, tänkte hon kunde ha spelet där istället. Så när ja ändå va i köket tog ja två sova gott piller å tänkte att nu ska ja a få sova. Givk å la mig igen, stängde dörren till sovrummet så mycket ja våga så fluffen inte skulle få rycket å börja med sina jäkla fnatt. La mig i sängen å lyssna på ljudboken, JA då tog ju den slut så ja va tvungen å fylla på mera. Upp igen, traja med sambons dator å inte väcka han. Fyllde på å la mig igen, en halvtimme senare va ja borta i drömmarnas land. Detta spektakel vara i ca 3 timmar innan ja kunde sova.


Det är ett under. Posten kom innan kl 13:00 i dag. EFtersom ja fick mail från HCH om att selen ska komma snart så är ja på helspänd. Å nu när ja kom hem efter en promenad med Badboll så kolla ja lådan som ja brukar göra så va det bara REKLAM i dag! Jag fick ett mail från personlig almenacka igår om att min almenacka ska komma i dag så vänta ja IVRIGT på att det skulle vara ett paket i lådan. Kolla själva vad han skrev:

"Hej Äntligen är din beställning på väg. Enligt postmannen borde den dimpa ner i brevlådan imorgon torsdag. mvh Anders"

Å inte fan va det något paket i lådan  *morrar* Ja tror ja har blivit lurad av både HCH å personlig almenacka. Jag har bet 1,000:- till HCH å inte fått nått än. Fick ju mail ju om att det skulle komma innan helgen å så detta mailet från personlig almenacka. Kommer inte ihåg exakt hur mycket ja bet till almenackan men det va iallafall 270:- om inte mer. Det är mycket pegar.
Ja funderar på om ja ska maila HCH å personlig almenacka å fråga om ja kan få kolli nr så ja kan spåra vart mina paket är nån stans. Ja e så frustrerat arg på posten nu.


Nu har ja mailat till HCH å väntar på att få svar. Hoppas dom inte skickar med A-post för då går det inte spåra alls. Sen ringde ja till almenacke grejset å prata med honom. Han va otroligt trevlig. Undra om han e singel? Han berätta att dom skickar med a-post å det är bara att vänta på den förbannade postföretaget ska dela ut den. Så om den inte har kommit på månda ska ja kontakta honom igen. Har han då fått tillbaka den så skickar han igen, har den inte kommit tillbaka ska han trycka en ny. Jaja, åter igen hatar ja posten...

Snö, kallt, grinig, å gnällig!

Fy å blä vilken dag. JA kan inte göra mer än att gnälla. Min katt Kajsa höglöper å vrålar så det ekar i hela lägenheten. Å hon gör det då man sover som bäst. Å med att ja har en katt till som kallas för fluffen inte fixar av stängda dörrar måste ja sova med öppen sovrumsdörr *suck* Men gubben tänkte sig inte för i morse då han gick till jobbet å stängde å gissa vad? Jo fluffen fick ju dån vimpen av att de a stängt. Hon hoppa, vråla, skrek, krafsa å rev på dörren HELA TIDEN. Så i natt har ja sovit ca 2 timmar. Ja mår såååå bra.

Visseligen blev ja på bättre humör då ja såg att mitt nya paket från oliver´s hundfoder har kommit. Ja har best hundmat å fiskolja till badboll. Han har demodex å läst att fisk olja kan hjälpa så han blir bättre. Nu har det blommat ut IGEN så han ser lite lustig ut med kala fläckar lite här å där. Värst är det på sidan. Det kommer ni se på korten. Eftersom ja va på grinigt humör tänkte ja ta en promenad som va lite extra å tog med kameran. Släppte badboll i den lilla snö vi har fått å han drog! Han vägra komma när ja ropa. JÄVLA HUND! Ändå belöna ja honom när han kom å gjorde allt enligt konstens alla regler men ändå ville han inte. De blir att gradera sig med godis oxå. Räcker tydligen inte bara med kamptrasa till denna hund. Men det är bara att träna.








Jag har nu vart å kollat postlådan tre gånger å inte fan har ja fått nån post! Ja fattar inte? Kommer posten bara senare å senare nu mera? Somras fick vi posten mellan 11-11:30 å nu är kl 12:30 å inte nån POST! Fattar inte postverket att folk vill ha post på samma tider? Varfär måste det variera så in i vassen från dag till dag då posten kommer? Ändå har postbärarna fått nån jävla liten bil som dom kör som biltjuvar med på trottoarerna så man får slänga sig ut på gräsmattan då de kommer. Å ändå har de blinkers osv på dessa otrevliga små gula helvetes"bilar" å inte fan använder de det. Dom bara häver sig ut på trottoarena å gångbanerna som dom ÄGER det. Tänk om ja skulle göra så när ja kör bil. Vilka katasrofolycker det skulle bli. Nä fy å blä på er POSTEN!

Lillebror å paket

Tja, jag har en glad nyhet som kom på min mail. Jag har fått mail av hardcoreharness. Det är de företag som syr min wp sele. I mailet sår det följande :"
Hej!
Ursäkta att det tagit lite tid men du kan förvänta dig att ha selen innan helgen, så då är det bara att ut och köra, lycka till!

Mvh HCH"

Tjoho tror ni att ja är glad nu? Hoppas att den inte kommer på freda bara.... Vill ha den i morgon *ler*


Som vanligt när lillebror behagar att dyka upp hemma hos mig får ju badboll dår ryck. Han blir som en tornado *suck* han revier ALLT ja har hemma, nya blåmärken att lägga till i samlingarna ja har på benen. Så klart skulle ju kameran dö när dom lekte men några kort blev det. Kolla själva.






Å så klart hade han med sig en massa julklappar som skulle slås in å han har ju ett medfött handikapp i vänster arm så va ja en snäll stora syster å hjälpte honom att slå in alla. Det va ju inte bara en julklapp han hitta att ta med, å det skulle ju slås in med fint papper å SNÖRE! Jag har KATT! HALLÅ?!?! Är det bara ja som vet hur det går till med att plussa ihop en katt å snöre? Det är ett under att snöret är helt. Eftersom jag är en så snäll matte fick badboll oxå ett paket. Hela paketet va fyllt med smaskig Oliver´s godis så det gick undan att öppna. Hans första paket. Ja brukar annars ta en tom toa rulle å fylla med godis men i dag fick han paket. Så här såg det ut å så klart fick ja ju tag på kassa batterier så det blev inte miljontals kort men det blev några iallafall... Titta å njut (ja gjorde det inte då ja måste städa)







Frost, kallt å GEGGA!

Fick ett ryck på promenaden, tänkte att ja skulle släppa min vilde lös så han fick springa av sig lite. Släppte han på det vanliga stället å ja min klant trode det va fröset i alla vatten/gegga pölar men sicken tabbe ja gick på. Så klart drog ju badboll till den första bästa ispöl han kunde hitta å titta på mig å så hoppa han på isen så den gick sönder, *plums* så va han i geggan *suck* Jaha tänkte ja, lika bra att han får springa av sig å sen ta å ducha han när ja kommer in. Fortsätter min "promenad" med en geggig badboll å tänker på helt andra saker. Vips så sitter ja på rumpan å mummlar å badboll står å kollar på en grävmaskin som lägger ut sand. Tänker "kunde dom inte sanda här OXÅ?" Försöker resa mig upp med mindre lycka, kryper på asfalten som är glashal tills ja når de nysandade området. Lyckas resa mig. Undra va han i grävmaskinen tänkte?

När vi väl är hemma så tar ja in den lortiga badbollen in i duchen med mindre framgång. Det finns nog inget mer i världen som han hatar än att bli duchad. Men får in honom å tar av han haslband å koppel, börjar leta efter schampo till honom men kommer på att det e ju slut *suck* så det får bli att bara blöta ner å hoppas att denna gegga är stinkfri. Han har en förkärlek till stinkande gegga. Men att blöta ner han gick relativt smärtfritt å kom ut en halvblöt hund. Så klart glömde ja kameran hemma så ja tog nogra foton på honom efter han blev nerblötad (roligt ord) å står å äter lunch.


Bilderna:











Visst är han otroligt söt när han äter???


Som vanligt hade ja maraton till postlådan å va spänd ända ut till mina kluva hårtoppar, nervigt lyfter ja på locket å är berädd på att det ska ligga ett paket till mig där i. Men som i går å dom andra TVÅ veckorna va de inget paket till mig där i *suck* De va bara RÄKNINGAR! JA VILL HA MITT PAKET!

Nu har grejerna kommit!

Tjooohooo. För ett tag sen beställde ja en massa godis å foderprover från olivers å i dag har dom kommit. Rena rama julafton.

Det hela börja med att ja väntar spääänt på att min WP sele ska komma, så varje dag nu dom senaste två veckorna har ja haft ett maraton till postlådan när posten kommer å lika stor besvikelse varje gång ja lyfter på locket å det e bara SKRÄP i lådan. Ja prata med min sambo i tele samtidigt som ja sparng utanför dörren till lådan å kolla mig inte för å trampa i en jätte geggepöl. När ja lyfter på locket är det BARA REKLAM! *suck* gnäller en ramsa å sambon bara flinar å fnissar i tele. När ja kommer tillbaka står det en stor HINK å en liten LÅDA ligger uppanpå hinken. MINA GREJER!

Så in med detta å river upp allt. Snacka om att badboll va lycklig. Han fick prova allt, ja inte allt men nästan. Vissa bitar är så stora att ja får be sambon hjälpa mig att dela så de inte är så stora. Han gilla allt men fiskbitarna va inte sååå goda men katten blev som besatt å tiggde.

Va vad det då i tunnan????

  • Big crunchy bites
  • Liver bites
  • Crunchy bites
  • Oxöron
  • Training bites
  • Christmas surprise (typ prinskorv till hund)
  • Big beef bites
  • Fish bites
  • Märgben
  • Tuggpinnar
  • Adult (foderprov)
  • Selected fish (foderprov)
  • Lamb (foderprov)


Lite bilder:

Tunnan med en massa hemligheter I!


Hemligheterna är blottade!


Alla hemligeter är framme ( jo han snodde ett ben)


Det snodda benet


MITT!!!!


MUMMMMMMMMA


SÅ GOTT!

RSS 2.0